• Mike Piest

  • Corné van Broekhoven

  • Britt Konings

Wat doet een interieurvormgever?

Een interieurvormgever ontwikkelt nieuwe vormgevingsconcepten op het gebied van woning- en projectinrichting, kleinschalige architectuur en meubelvormgeving.

Ook het verbouwen van ruimtes en panden behoort tot zijn vakgebied. Ruimtelijk en constructief denken is daarbij van groot belang.

Daarnaast houdt de interieurvormgever zich bezig met het totale inrichtingsplan: kleurenplan, verlichting, meubels, wand- en vloerafwerking.

 

Wat kan ik met dit vak?

Na de opleiding kun je aan de slag als vormgever binnen een bureau of bedrijf, op het gebied van woninginrichting, projectinrichting, meubelvorm- geving, objectdesign.
Of als zelfstandig interieurvormgever.

 

Hoe ziet het studieprogramma eruit?

De opleiding interieurvormgeving duurt drie jaar.  In het tweede jaar zijn de projecten specifiek gericht op interieurvormgeving (interieurarchitectuur). Veel aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen en vormgeven van concepten voor diverse projecten in publieke en openbare ruimten, waarbij ruimtelijk en constructief werken van groot belang is. Ook wordt de student dit jaar intensief getraind in Photoshop, 2D en 3D computertekenen.

In de eerste helft van het derde studiejaar ligt de nadruk op conceptueel ontwerpen met betrekking tot meubelvormgeving en kleinschalige architectuur en extra verdieping in het interieurvak.
Het laatste half jaar werkt de student aan een gegeven eindopdracht.

Welke modules krijg ik het tweede en derde jaar?