'imagination meets reality'

Eenzelfde basisjaar

Vanuit allemaal verschillende achtergronden gaat iedereen aan de slag met ‘kleurenleer’ en lichtwerking. Naast de technische kant komt de toepassing tegelijkertijd op gang in een aantal opdrachten. Telkens opnieuw ervaar je het ontwerpproces van eerste schets tot eindpresentatie. Het leerproces bestaat uit doen, laten zien en in de groep bespreken van je onderzoek. Door het individuele (huis)werk thuis krijg je een breed scala aan oplossingen te zien.

Tijdens een aantal modules word je ook getraind in visualisatietechnieken als schetsen, collage, maquettebouw en Photoshop. Zo krijgt je onderzoek een ‘gezicht’ en is het bespreekbaar.

Eerst wordt er nog meer beroep gedaan op de verbeeldingskracht, maar het accent komt meer en meer te liggen op concept, techniek, haalbaarheid, functionaliteit, maatvoering, materiaal- en productkennis, en kosten.

Het excursieprogramma van Perk is gericht op architectuur, design en kunst. Veel zien helpt je oog te krijgen voor vorm, verhouding, kleur en materiaal. Je gaat ook voelen wat er speelt en waar iets uit voortkomt. Een mooie aanvulling hierop vormen de inspirerende lessen stijlenleer.

Aldoende ontwikkel je een voorkeur voor styling of vormgeving. Met een begeleidend studieadvies maak je uiteindelijk je keuze.

 

Welke modules krijg ik het eerste jaar?


Dynamisch kleurenplan

 

"Ik kon niet tekenen. Na 9 lessen schetsen
was ik verbaasd wat er uit mijn handen
kwam."

"Hoe vaker ik mijn werk voor de groep
presenteerde, hoe meer zelfvertrouwen ik
kreeg."

Drempelvrees overwinnen en lef krijgen
door 'doen, doen, doen' en niet bang te zijn
voor een misser !

border
border
border