Wat doet een interieurvormgever?

Een interieurvormgever ontwikkelt nieuwe vormgevingsconcepten op het gebied van woning- en projectinrichting, kleinschalige architectuur en meubelvormgeving.

Ook het verbouwen van ruimtes en panden behoort tot zijn vakgebied. Ruimtelijk en constructief denken is daarbij van groot belang.

Daarnaast houdt de interieurvormgever zich bezig met het totale inrichtingsplan: kleurenplan, verlichting, meubels, wand- en vloerafwerking.

Wat kan ik met dit vak?

Na de opleiding kun je aan de slag als vormgever binnen een bureau of bedrijf, op het gebied van woninginrichting, projectinrichting, meubelvorm- geving, objectdesign.
Of als zelfstandig interieurvormgever.

 

Hoe ziet het studieprogramma eruit?

De opleiding interieurvormgeving duurt drie jaar.  In het tweede jaar zijn de projecten specifiek gericht op interieurvormgeving (interieurarchitectuur). Veel aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen en vormgeven van concepten voor diverse projecten in publieke en openbare ruimten, waarbij ruimtelijk en constructief werken van groot belang is. Ook wordt de student dit jaar intensief getraind in Photoshop, 2D en 3D computertekenen.

In de eerste helft van het derde studiejaar ligt de nadruk op conceptueel ontwerpen met betrekking tot meubelvormgeving en kleinschalige architectuur en extra verdieping in het interieurvak.
Het laatste half jaar werkt de student aan een gegeven eindopdracht.

 

Welke modules krijg ik het tweede en derde jaar?


Perk lesprogramma


 

 

 

 

Esther in Berlijn 13, 14, 15 november


“Alleen de vogels vliegen van West- naar Oost-Berlijn …” zong het Klein Orkest in de jaren tachtig. Het huidige Berlijn is een dynamische metropool van bouwputten, hijskranen, opengelegde straten, grote verkeersassen en kilometers steigers waar geen vogel meer te bekennen is. Het tekent de stad ‘in wording’ waar de geschiedenis de bouwregels heeft bepaald. Op één vierkante kilometer vind je dure kledingzaken afgewisseld met Holocaust, musea en talloze pizzeria’s. Het kan allemaal want Berlijn is ‘los’.

Als bezoeker kijk je je ogen uit door het ongeorganiseerde straatbeeld en spring je bij iedere tien meter in een andere tijd, tussen verleden, heden en toekomst. Dat levert een markant geheel op waar je je helemaal in thuis voelt of onrustig van wordt. In het laatste geval moet je een van de prachtige musea bezoeken bij het Kulturforum. Maar wil je de stad ‘beleven’, laat je dan meevoeren in de dynamiek. Lopend of op de fiets want dan wordt de stad voelbaar en snap je dat de vogels voorlopig in Tiergarten blijven.

Esther Poulissen  >

 

Experimentele modelwoning
Studiejaar 2  |  Module 1

Een tweepersoons woon-/werkruimte voor thuiswerkende coupeur/coupeuse,
in 4 samengevoegde verdiepingen.

 


Judith Giepmans
 


Marlies van Heymbeeck

 


 


border
border
border